
מי אנחנו
בשני העשורים האחרונים חלה צמיחה מטאורית ומרגשת בכל הקשור לקולנוע במגזר החרדי ובקולנוע על חרדים. מתוך מציאות זו, מתהווה קהילה בלתי רשמית של יוצרות קולנוע חרדיות.
אנחנו כאן כדי להפוך אותה לכזו!
הקולנוע החרדי נוצר על ידי מפיקות-בימאיות מתוך רצון לספר סיפורים ולהתפרנס מהם בכבוד. זוהי תופעה קיימת ובועטת אליה הצטרפו עוד ועוד יוצרות, כשכל אחת פיתחה שפה ייחודית ומאובחנת כשמול עיניהן המודל הראשוני של הבימאיות הוותיקות.
הסמינרים החרדים (בתי הספר לבנות) שילבו את מקצועות הצילום והעריכה בלימודי המקצוע לאחר שנות התיכון ואפשרו לתלמידות לרכוש מקצוע טכני עם פוטנציאל אמנותי, אך לא היה ניתן לתת לתלמידות 'בית יעקב' את הכלים האמנותיים וללמד את השפה הקולנועית, תולדות הקולנוע והאמנות ולבקש מהן לצפות בקלאסיקות ובסרטים שצפייה בהם מהווה אבן יסוד בלימודי קולנוע, מאחר ועולם הקולנוע היה שנים רבות מנוגד לעולם הערכים החרדי.
כיום, קיימות מסגרות שונות שהשכילו להבין כי הקולנוע הינו בבחינת "תורה היא וללמוד אני צריך" בד בבד עם פיצוח התאמת שפת הקולנוע וחיבורו לתוכן מתוך העולם החרדי.
בעשור האחרון נסללו שתי דרכים, הראשונה והמרכזית היא יצירת סרטים לנשים ובנות מהמגזר החרדי. יצירות כאלו דורשות התאמות הן מבחינת התסריט, שחקניות, תלבושות וכד' על מנת להתאים לקהל היעד ולפיקוח של נשות חינוך לכל יצירה.
הדרך השנייה היא יצירת סרטים על ידי יוצרות חרדיות שבוחרות ליצור לקהל יעד כללי, נשים וגברים, חילונים וחרדים. ובדרך הזו מתעוררים ליוצרות קשיים מסוג שונה, קונפליקטים הלכתיים, חברתיים ותרבותיים כמו גם הצורך לתווך ולתרגם את השפה החרדית לחילונית מדוברת.
הרעב הגדול של הטלוויזיה והקולנוע הישראלי, כמו הבינלאומי, לצפות ולשמוע סיפורים מתוך העולם החרדי (שטיסל, שבאבניקים, למלא את החלל ועוד), מהווה קטליזטור לגידול הקהילה של היוצרות ולאפשרויות לעוד ועוד ערוצים שביניהן כתיבה, תסריטאות, בימוי, משחק, יעוץ אמינות, עורכות תסריט ומקצועות הסט.
מתוך השטח התוסס והמבעבע, השואף והמשתוקק של נשים חרדיות ליצור קולנוע, לספר את סיפוריהן ברמה מקצועית ולהשתלב בתעשיית הקולנוע הישראלית - עם המאפיינים הייחודיים וההגבלות - אנו שמחות להצטרף לאיגוד יוצרי הקולנוע בירושלים, כתת איגוד וכקהילה של יוצרות קולנוע חרדיות.
לקבל הכרה ותקציבים כקהילה וכאינדיבידואל; להזמין יוצרות לימי עיון, סדנאות והכשרות מקצועיות בתחומים שונים מתעשיית הקולנוע; לאפשר מנטורינג, יעוץ והדרכה; לסלול את הדרך להתפתחות אישית לכל יוצרת, לשיתופי פעולה בין היוצרות עצמן ובינן לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל.

חזון ומטרות
נכון וראוי שיוצרות חרדיות תתפרנסנה מהעשייה שלהן, האמנותית והטכנית, תקבלנה תקציבים על מנת שלא תצטרכנה להשקיע כספים משל עצמן ובכך לגרום להן ולמשפחותיהן חובות.
נכון וראוי שתהיה קטגוריה בקרנות ציבוריות ובגופי שידור ליצירה חרדית נתמכת. שקולנוע חרדי יהווה ז'אנר מובחן כך שמקבלי ההחלטות יבחנו אותו בהתאם לחוקים שלו, ולא לחוקים של קולנוע המיינסטרים וחלוקת המשאבים תיעשה בהתאם.
נכון וראוי שלא יקשו על היוצרות שיוצרות פנימה אל תוך המגזר ליצור ולהקרין סרטים. שיהיה להן היכן וכיצד להקרין, שתהיה תהודה כתובה ודיגיטלית, פרסום והפצה לפסטיבלים. יוצרות לא אמורות לחשוש ליצור ולעמוד מאחורי היצירות שלהן!
נכון וראוי שמחלקות התרבות בעיריות השונות יתייחסו לקהל יעד נשי ולצריכה התרבותית שלהן, שיתקצבו יוצרות ויצירות תחת המטריה של מחלקת התרבות.
נכון וראוי כי העניין והסקרנות שיש בסיפורים, בסרטים ובסדרות על העולם החרדי לא ישארו בזה, אלא שיהיה עניין ביוצרות עצמן, בצרכים וברצונות שלהן ולתת להן את המענה, הכח והמשאבים ליצור מתוך העולם ולהביא קול חדש אל המסך.
מטרת העל שלנו היא לתת בית מקצועי ליוצרות קולנוע חרדיות. לרכז עבורן מידע, קולות קוראים, שיתופי פעולה, סדנאות ואירועים, הפקות ושירותים. לחבר ביניהן למנטוריות בענפי הקולנוע השונים ולהעמיד לרשותן יועצים כמו יעוץ משפטי, זכויות יוצרים, יעוץ של רואה חשבון, זכויות ומסים ויעוץ הלכתי למעוניינות.
מטרה נוספת היא להכיר לתעשייה את היוצרות, לפתוח אפשרויות לחיבורים, בעיקר לסרטים וסדרות שעוסקים בעולם החרדי, להכיר שחקניות חרדיות, סרטים ואירועים.
כמו כן, לאפשר לכל יוצרת לקבל פרופיל עסקי, שדרכו ניתן לפנות אליה, לראות חומרים שלה וליצור שיתופי פעולה בין היוצרות, להפרות את היצירות ולקדם אותן אל קדמת הקולנוע הישראלי.